Když jsme se ve středu 24. července 2024  v podvečer sešli v letní galerii A-ltán na  zahradě  dětského domova ve Smolině, netušili jsme, že završení tohoto podvečerního setkání bude opravdu stylové. Krátce po skončení  vernisáže fotografií    totiž začalo pršet, vysvitlo slunce a na obloze se objevila duha.  To by možná nebylo nic zvláštního,  kdyby se naše setkání netýkalo právě přírody a  jejích mnoha podob.

Vezměme to však pěkně po pořádku. Sedm „ fotografů“ z našeho dětského domova se letos v červnu připojilo k akci Den fotografování přírody.  Pomocí fotoaparátů ve svých mobilech se děti snažily udělat co nejlepší záběry přírody –  v jejich hledáčku  se  ocitaly stromy, zvířata, obloha či květiny. Některé fotografie měly dokonce i svůj mini příběh. A tak nás napadlo, že by byla škoda, aby se autoři snímků o svoje fotografické úlovky nepodělili také s ostatními.

Společně jsme si tedy připravili trochu netradiční výstavu a k ní vernisáž – krásné fotoobrázky, bubnování, něco dobrého na zub a dobrá nálada – prostě léto, jak má být.

Sáblíková Eva, vychovatelka dětského domova